Ole Fua Fa'atatau ole Fa'aaufa'atasiga o Fale Fou a le Malo ma Fale Falegaosi Fou ole a o'o ile 50% ile 2025.

O le Matagaluega o Fale ma le Atinae o Nuu ma taulaga ma le Komisi o le Atinae a le Atunuʻu ma le Toefuataiga na tuʻuina atu le fuafuaga o le faʻatinoina o le faʻaaogaina o le carbon dioxide i totonu o le taulaga ma nuʻu i tua, i le aso 13 o Iulai, lea e fuafua e faʻaleleia le faʻaogaina o le malosi o le fausiaina o le taulaga, e tusa ai ma tala fou. i luga o le upegatafa'ilagi a le Matagaluega o Fale ma Atinae i Nuu i Tulaga.

O le fuafuaga o lo'o tu'uina atu ai auala e fa'aitiitia ai le kaponi mai vaega o le fa'atulagaina o fale, malosiaga fa'afouina, fa'aogaina o le malosi mama, suiga fa'asao malosi o fale o lo'o iai, ma le fa'amafanafanaina mama i nu'u i tua.

Aemaise lava i le itu o le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o le malosi o le fausiaina o le taulaga, o loʻo tuʻuina atu faʻamoemoega faʻapitoa.

Fa'alauiloa le tu'ufa'atasiga o le fausiaina o le la o le la, ma taumafai e o'o atu i le 50% o le fa'aulufaleina o le photovoltaic o fale fou fa'alapotopotoga a le malo ma fale gaosimea fou i le 2025.

Fa'alauiloa le fa'apipi'iina o masini fa'aola photovoltaic i luga o taualuga o fale o lo'o iai.

E le gata i lea, faʻaleleia atili le maualuga o fale lanu meamata ma fale maualalo ma faʻalauiloa le fausiaina o le lanumeamata ma le maualalo o le kaponi.Atina'e ma le malosi fale ua uma ona fai ma fa'alauiloa fale uamea.E oo atu i le 2030, o fale ua uma ona fausia o le a maua ai le 40% o fale fou i le taulaga i lena tausaga
Faʻavave le faʻaogaina ma le faʻalauiloaina o photovoltaic atamai.Faʻalauiloa le faʻapipiʻiina o masini photovoltaic solar i luga o taualuga o fale faʻatoʻaga, i luga o fanua gaogao o le lotoa, ma luga o faʻatoʻaga.

I nofoaga e tele le malosi o le la ma fale o loʻo manaʻomia le vai vevela, faʻamalosia le faʻaogaina o fale photothermal.

Fa'alauiloa le fa'aogaina o le geothermal energy ma le biomass energy e tusa ai ma tulaga fa'apitonu'u, ma fa'alauiloa le tele o tekonolosi fa'avevela e pei ole ea.

E oʻo atu i le 2025, o le a oʻo atu i le 8% le faʻafouina o malosiaga faʻafouina o fale i le taulaga, e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o fale faʻamafanafana, vai vevela fale ma kuka i le eletise.

E oʻo atu i le 2030, o le eletise faufale o le a sili atu i le 65% o le faʻaaogaina o le eletise.

Fa'alauiloa le fa'aeletise atoatoa o fale fou a le malo, ma ausia le 20% i le 2030.

fua fa'atatau o le photovoltaic
fua o le fa'auluina o le photovoltaic2

Taimi meli: Aukuso-31-2022